Superenkel och god matlagning med quesadillas

Quesadillas är en mexikansk maträtt som består av två tortillabröd fyllda med smält ost och olika fyllningar. Det är en populär maträtt både i Mexiko och runt om i världen och är en favorit bland dem som älskar smakrik och läcker mat. Quesadillas är superenkel att tillaga, kräver få ingredienser och är mycket mångsidig. Buen apepetito, som man säger på spanska!

Ingredienser

4 stora tortillabröd

2 koppar riven ost (vilken typ som helst som smälter bra)

1 kopp tärnad kalkon (köpt färdigt eller rester från en tidigare måltid)

Salt och peppar

Olivolja eller smör

Gör så här

Lägg ut två tortillabröd på en arbetsyta.

Strö osten över båda tortillabröden.

Toppa med kalkontärningarna och krydda med salt och peppar.

Lägg på de andra två tortillabröden som lock.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja eller smör.

Placera en quesadilla i stekpannan och stek i cirka 2-3 minuter på varje sida tills osten smälter och tortillabröden är gyllenbruna och krispiga.

Ta ut quesadillan ur pannan och upprepa med den andra.Servera quesadillas med salsa, guacamole eller gräddfil på toppen för extra smak och friskhet.

Lifehack:

Laga dubbel eller tredubbel sats, förvara i kylskåp eller frys, så att du enkelt kan värma upp dem för en snabb och enkel måltid när du är trött eller stressad.

Lämna en kommentar